Mobilt bredbånd eller 4G?
Der er mange studerende der pendler. Nogle bruger ganske kort tid på transport, og tager måske en bus eller et S-tog i en halv times tid. Andre bruger op mod to timer i et tog hver eneste vej, og hvis du tilhører en af dem, så er tid nok en faktor for dig. Transport er for de fleste ikke noget, der er i særlig høj kurs, men det betyder ikke, at man ikke kan få det optimale ud af det.
Tiden i eksempelvis et tog, er som skabt til at studere. Det er et rum, hvor du ikke har voldsomt meget at give dig til, og hvor der derfor heller ikke er mange ting, der kan distrahere. Det er med andre ord et rigtig godt sted at skrive eller læse, uden at blive forstyrret af andre ting.
Internet er et must
At være studerende anno 2018 kræver naturligvis at du har adgang til internet. Det har de fleste af os enten via vores mobiltelefon der har 4G, eller via et mobilt bredbånd, men hvad er egentlig den bedste løsning?
Hvis du sammenligner priser på bredbånd kontra prisen på mobilabonnementer med data, finder du hurtigt ud af, at det sandsynligvis er billigere at bruge data gennem din telefon. Det betyder dog ikke altid, at det rent faktisk er den bedste metode, at gøre det på.
En af de første ting du skal kigge på, er dækning. Dette kan nemlig være afgørnede alt efter hvor du pendler fra og til. I de fleste steder af landet, er netværket stærkt, men kommer du væk fra byerne, kan det begynde at knibe mere.
En anden ting du skal kigge på, er mængden af data der følger med i abonnementet. I et mobilt bredbånd følger der typisk langt mere med, end der gør i et abonnement til en telefon. Er din brug mest baseret på at surfe research og downloade opgaver og andre småting, betyder det dog ikke det store. Det er primært i forhold til film og lignende, at det har en stor betydning om du har 20 eller 200 GB med.