FRV – Din nyhedskilde

Vi gør dig klogere på hverdagen

SU

“I unge har så mange muligheder i dag”

Det er den samme gamle sang. Som studerende har man næsten ikke engang råd til saltet på ægget. Det er til dels også sandt, men SU’en er jo ikke helt så lav længere, som den har været. Det betyder også, at hvis man har et studiejob eller er ansat i en deltidsstilling, så kan man faktisk få en rigtig fin indtægt hver måned. Nogle kombinerer det endda også med et studieløn, hvor de på månedlig basis får øget deres indtægt med et par tusinde – som selvfølgelig skal betales tilbage, men alligevel.
Hvis man bor i en af Danmarks største byer, så er det jo trods ikke en dans på roser. Det er dyre huslejer, som skal betales, og hvis man kun har sin SU, så er den førnævnte ellers fine indtægt måske langt fra nok.

Men bor man relativt billigt, så har man som studerende fine penge til at kunne snolde for. Derfor har flere unge mennesker en masse penge at bruge på eksempelvis solbriller, elektronik og tøj. Det er alt sammen noget, som til dels er nødvendigt for at eksistere i vores verden. Det er måske bare ikke altid nødvendigt at købe de dyreste solbriller eller den nyeste smartphone.
Der er trods alt forskel på, hvordan unge mennesker bruger sine penge. Nogle er fornuftige og sparer op, hvis de kan, hvor andre bruger rub og stub på caféture, tøj og solbriller – når ellers butikkerne har åben igen.

Du kan derfor godt komme ud for at blive ”shamet” af ældre personer, hvis du har brugt et hav af penge, og du brokker dig over, at du ikke har nok penge til at betale dine regninger, som man så ofte ser med de medvirkende i Luksusfælden. De har aldrig penge til hverken mad eller regninger på trods af deres tårnhøje indtægter hver eneste måned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *