FRV – Din nyhedskilde

Vi gør dig klogere på hverdagen

Studieværelset

Sådan undgår du at skulle male unødvendig meget

 

Hvis du står og skal male dit kollegieværelse, inden du skal flytte fra det, eller måske male en lejlighed som du skal flytte ind i, er der her nogle gode råd. At male er de færrestes yndlingsbeskæftigelse, men det behøver slet ikke være så slemt. Det der ofte går galt, og gør det irriterende at male er at man ikke bruger tid nok på at forberede sig, og at man bruger for billig maling eller dårligt udstyr. 

Forberedelse

At gøre klar til at male og forberede det, er tidskrævende og ofte ikke er sindsoprivende. Det er dog heller ikke et sted, hvor man skal springe over hvor gærdet er lavest. Hvis man sørger for at der er godt dækket af med malertape, at gulvet er dækket og møbler er det, så er den tid det tager at male ofte ganske sparsom. Så selvom det tager tid, kan det godt betale sig at være omhyggelig med alt det indledende. 

Malingen

Det siger sig selv, at der skal meget til, hvis man skal male en knaldrød eller orange farve over med hvid. Det kan de fleste regne ud, uden at bryde hjernen for meget med det. Det kan også være, at det bare er hvidt eller noget meget lyst, der skal males. Her er der mange der er tilbøjelige til at tro, at det er rigeligt med en gang. Dette er dog langt fra altid tilfældet. Jo bedre en maling man benytter, jo mere dækkende er den også ofte, og jo større sandsynlighed er der også for, at man slipper for at male unødvendig mange gange. 

Det kan være lokkende at købe den billige maling, der måske koster et par hundrede kroner mindre. Hvis det betyder, at man skal male det hele en gang mere, eller man skal male igen efter et år eller to, vil langt de fleste nok erkende, at det langt fra var besparelsen værd. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *