FRV – Din nyhedskilde

Vi gør dig klogere på hverdagen

Generelt

Når benene ikke altid kan følge med

Når vi bliver ældre, begynder vores krop at sætte farten ned. Ofte sker det selv om vi stadig i vores tanker er så kvikke, som vi altid har været. Derfor glemmer vi nogle gange, at der er nogle hensyn, som vi skal tage og nye behov, der skal tages højde for. Nogle gange kommer det helt af sig selv, men bedst er det jo, hvis vi kommer uheldene i forkøbet.

Sikring af trapper

Når kroppen begynder at blive gammel og træt, så er trapper noget af det første vi døjer med. Trapper kan jo være hårde for os, selv når vi er unge og friske. Her er det vigtigt at du hjælper dig selv så snart du begynder at mærke det. Sørg for, at der er gode gelændere på trappen, som du kan holde ved, og at trapperne ikke er glatte. Det er f.eks. muligt at installere små tæpper eller skridsikre måtter på hvert trin. Lad være med at vente til den dag, hvor du allerede er faldet ned ad trappen. Mange ældre flytter i etplansboliger uden trapper af gode grunde.

Greb til badeværelset

Sammen med de trætte ben kommer også ofte problemer med at rejse sig eller problemer med at holde balancen for længe ad gangen. Det er især farligt på badeværelset, hvor gulvet er hårdt og glat, og hvor vi ofte er alene. Ved at finde greb til badeværelset kommer du de værste uheld i forkøbet. Ekstra greb installeres ofte ved toilettet, i badet og eventuelt ved håndvasken, så det er muligt at støtte sig, hvis det bliver nødvendigt.

Pas på dig selv

Hvad enten det er skridsikre måtter eller greb til badeværelset, så er det meget små ændringer i dit hjem, der kan være med til at redde dit liv. Pas på dig selv, før uheldet sker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *