Hvad går stjernetegn egentlig ud på?

Vi kender alle til stjernetegn, og ved alle hvilket stjernetegn vi selv tilhører. Om vi er skytte, skorpion eller vandmand. Der er også rigtig mange der kender til de forskellige karaktertræk der hører med et stjernetegn. Måske er skytten mere introvert, men vilde når de læres at kende, eller jomfruen er klog og ansvarsfuld. Sådan kan vi læse i forskellige blade eller på nogle hjemmesider. Men hvor det egentlig kommer fra, og hvad der bestemmer hvilke karaktertræk der hører til hvilket stjernetegn, er ikke noget der står i ens horoskoper. 

Hvad er stjernetegn?

Selve stjernetegnene bliver inddelt efter solens position ved forårsjævndøgn. Selve stjernetegnene er navngivet efter stjernebillederne fra antikkens Grækenland. Derudover hører der en planet, kvalitet og et element til hver enkelt stjernetegn. Der er også forskellige stjernetegn, som for eksempel de kinesiske stjernetegn. Hvis du vil se dit, så klik her. Der er længe blevet brugt stjernetegn i både Asien, Indien og Mellemøsten. Der er beviser for at der blev brugt former for astrologi for 3000 år før Kristus. Her brugte man astrologi til at finde ud af hvornår det var bedst at så ens afgrøder for eksempel.

Horoskoper

Horoskoper er en hermeneutisk praktisk og en form for kunstart, og ikke en decideret videnskab. tydning af horoskoper er sådan set en oversættelse af et oldgammelt sprog af symboler, til vores moderne sprog. Dette gamle sprog er helt uden fonetik, og kan have mange lag af betydning for hvert enkelt symbol. Derfor er tydning af horoskoper et meget kompliceret fag, som kan tage op til 4 års studie og oplæring. Der er kun få mestre i astrologi på denne måde. Men om disse horoskoper er reelle og virkelig kan fortælle os med nøjagtighed om fremtiden, det er ikke bevist. Det er heller ikke bevist at stjernetegn virkelig har noget at gøre med personlighed og karakter.