Bålaftener behøver ikke kun høre barndommen til
Mange voksne har gode minder fra barndommen om at spise forkullede snobrød, der dog stadigvæk var dej indeni. Når først man stopper i folkeskolen og ikke længere er tvunget på lejrophold et sted ude i midten af intet, er det som regel kun ved Sankthansaften, man oplever bål ude i det fri. Det er vel lidt en skam, for selvom bål er farlige, er de også flotte, og den gloende hede er som et kærtegn.
Prøv dig af med nye retter
Vil du have levende ild ude på din ejendom, der brænder under kontrollerede forhold og kan danne ramme om mange hyggelige aftenstunder i godt selskab, kan du erhverve dig en bålhytte. Her kan du eksperimentere med retter, som det ikke lader sig gøre at kreere indendørs, uden du behøver stå under åben himmel og risikere, at en pludselig regnbyge ødelægger det hele. Ønsker du en bålhytte?
Glem ikke sikkerheden i dit bålhus
I toppen af et bålhus vil der være et røgudtræk, så røgen ikke siver bort ud til siderne. Ved de fleste modeller er det vigtigt, at ilden placeres centralt i hytten, hvilket gerne skulle give sig selv. Dels bliver loftet lavere, jo længere fra hyttens midte du når. Og dels er det træstolper, der holder taget oppe, og dem bør ilden ikke få fat i. Tænk på sikkerheden før du anretter og antænder et bål i en bålhytte.
Indret bålhytten med siddepladser
Som sagt kan en bålhytte være den rette scene for hyggelige aftenstunder. Du kan stille bænke eller siddestubbe an ude i siderne, så du og dine gæster kan sidde godt omkring ilden. Sidebeklædning til bålhytter kan ofte tilkøbes, hvis du ønsker at skærme af for vinden og noget af gennemtrækket. Gå ind på en forhandlers hjemmeside for at se og høre mere om dine muligheder, hvad bålhytter angår.