Derfor er det vigtigt at udskifte sin tandrem

Tandremmen er en vigtig del af motoren og kan forvolde stor skade hvis man ikke sørger for at udskifte den indimellem. Er det længe siden du sidst har fået tjekket op på din tandrem eller har du måske aldrig gjort det, bør du overveje at få den til syn hurtigst muligt. 

Som bilejer er der mange ting man skal være opmærksom på for at holde bilen kørende. Ofte er det her at mange glemmer tandremmen, og derved ender med at skulle betale dyre domme ved næste syn. Tandremmen sørger for at akslerne altid arbejder I samme takt, hvorfor det er særdeles vigtigt at vedligeholde den. 

Hvornår ved jeg at min tandrem er intakt? 

Hvis du finder ud af at din tandrem trænger til at blive skiftet, kan du få foretaget en udskiftning af tandrem i Danmark. Tandremmen kan til tider være svær at finde, da den er gemt under afdækning I hård plast. Hvis du derfor ikke selv kan finde den, kan det være en fordel at kigge I den tilhørende servicebog hvor der burde stå angivet hvor mange kilometer man kan køre før udskiftning.  

Antal kilometer varierer dog meget alt efter hvilken model og bilmærke der er tale om. Oftest plejer det at være mellem 60.000 - 120.000 kilometer. Yderligere nedbrydes tandremmen også med alderen, hvorfor at den alligevel vil skulle skiftes forholdsvis ofte selvom du ikke bruger bilen meget. Hvis hverken servicebogen eller du selv kan finde frem til, hvornår tandremmen sidst er blevet udskiftet, anbefales det at gå til en mekaniker. 

Hvad sker der hvis man ikke udskifter sin tandrem? 

Holder man ikke løbende øje med sin tandrem, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse hos mekanikeren. Skulle uheldet være ude og tandremmen enten sprænger eller knækker, vil motoren blive ødelagt, da dens stempler og ventiler vil komme ud af takt og således støde ind i hinanden. Du vil derfor ikke alene skulle betale for en ny tandrem men også en ny motor. Du kan få en udskiftning af tandrem på alle bilmærker, og der er derfor ikke noget som forhindrer dig i at få gjort det allerede nu. 

Hvad koster det? 

Prisen på at få udskiftet sin tandrem varierer meget fra forhandler til forhandler, men også alt efter hvilken model, årgang og bilmærke der er tale om. Motorstørrelsen kan også have betydning for prislejet, og der udstedes derfor ikke en fast pris. Kontakt derfor en række forhandlere og indhent forskellige tilbud for at få den bedste pris.