Drømmer du om et godt sikkerhedsnet?

Der er nærmest ingen grænser for forskellige forsikringer, man kan til- eller fravælge. Det gælder alt fra almindelige indbo- og livsforsikringer til sygeforsikringer. Det kan godt virke som en jungle at finde rundt i. Det gælder især, hvis man ikke rigtig ved, hvad de alle går ud på. Heldigvis kan man blive meget klogere på a-kasse og meget andet på internettet.

Læs mere om a-kassevalget her for at blive klogere på, om det er noget, man har brug for. I bund og grund er en a-kasse en ekstra økonomisk sikkerhed. Hvis man risikerer at miste sit job, kan man gennem sin a-kasse modtage dagpenge. Der er mange fordele ved at modtage dagpenge i modsætning til kontanthjælp som jo også er en løsning.

Det skal man vide om a-kassen

I tilfælde af at man uheldigvis står uden job og samtidig er meget afhængig af en fast indkomst, kan ens a-kasse udbetale dagpenge svarende til ens tidligere løn. Dette kan gøre en rigtig stor forskel. Modtager man kontanthjælp får man slet ikke i nærheden af det beløb udbetalt. Samtidig kan det føles godt, at man faktisk selv har været med til at betale for sine dagpenge.

Hvis man har et fuldtidsjob på over 30 timer om ugen, kan 500 kroner til en a-kasse hver måned være penge, der er godt givet ud. I sidste ende vil det stort set kun medføre fordele, hvis man skulle blive arbejdsløs. Men det er selvfølgelig aldrig til at vide, om dette kommer til at ske. Sådan er det med så meget i livet. Det er ikke til at forudsige fremtiden.

Derfor er a-kassen et godt valg

Selvom man aldrig rigtigt ved, om man får brug for en a-kasse, kan der være andre fordele ved det. Hvis man er let til bekymring, kan sikringer så som a-kassen være med til at skabe en hverdag, hvor man ikke behøver at bekymre sig. Det er ofte sådan, det fungerer med alle disse forsikringer. Men man bør selvfølgelig udvælge sine forsikringer nøje efter behov.

Deltids- eller fuldtidssikring i a-kassen

Der er to forskellige slags medlemskaber i en a-kasse. Hvis man er deltidsforsikret i en a-kasse, arbejder man 30 timer om ugen eller mindre. I tilfælde af ledighed vil man få udbetalt 60% af sin fulde løn. Hvis man i modsætning arbejder mere end 30 timer om ugen eller mere, kan man få udbetalt 100% af sin løn. Dette synliggør den store forskel på henholdsvis dagpenge og kontanthjælp.

Mere om a-kasse

Hvis man arbejder et sted med meget lav ledighed, er det ikke sikkert, at en a-kasse er en nødvendighed. Men hvis man derimod godt kan forvente flere måneders ledighed, bør man måske overveje at gøre plads i budgettet til at kunne betale for medlemskab i en a-kasse. Man kan hurtigt komme til at betale mere til sin a-kasse, end man får nytte af gennem dagpenge.

Derfor er det ikke sikkert, at en a-kasse er for alle. Hvis man også har rigtig mange udgifter hver måned, kan beløbet for medlemskab i en a-kasse desuden fylde for meget. Det kan hurtigt blive dyrt at være medlem af en fagforening. Men det er noget, man må gøre op med sig selv. Det kan jo som sagt være en god økonomisk sikring i hverdagen. Så slipper man for at bekymre sig.