Find den bedste finansiering til dit renoveringsprojekt 

Et renoveringsprojekt kan blive en dyr affære, hvis man ikke har styr på sin finansiering. Men det behøver ikke at være svært at finde et billigt lån, så renoveringsprojektet ikke vælter hele din økonomi. Vi giver dig nogle tips til, hvor du kan få styr på finansiering af din renovering. 

Det er sjældent helt billigt at gå i gang med de store renoveringsprojekter. Når man først går i gang, begynder de mange omkostningsfulde udgifter at stå i kø, og kan skabe råd i soklen under hele din renovering. Et af de nemmeste steder at spare penge ved dit renoveringsprojekt, er at undersøge dine finanseringsmuligheder og låne så billigt som muligt. Med den rette finansiering kan du nemlig få et solidt fundament neden under dine finansielle mursten. 

Hvis man ønsker at tage et lån, så skal man vide, at det gode håndværk består i at vælge det rette lån, som passer til din økonomi - og ikke koster mere end højest nødvendigt. Derfor kan det være en god idé at sammenligne forskellige lånemuligheder via Fairlån, som er en sammenligningstjeneste for privatlån og finansieringsløsninger. Her kan du blandt andet se udgifterne på forskellige udbyderes lån. Du finder både information om de individuelle privatlån, men du kan også læse meget mere information om, hvad man skal være opmærksom på, når man skal i gang med at låne penge. 

Hav styr på budgettet, inden du går i gang 

Et lån er altid billigst, hvis man har styr på sine udgifter, inden man går i gang. Derfor er det en god idé at lave en omfattende research, inden man går i gang med at låne penge og købe materialer. Hav altid styr på udgifter og læg budget til renovering, som det første i din byggeproces. 

Når du kender dine samlede byggeomkostninger, kan du langt lettere finde det rigtige lån til renoveringsprojektet. Så ved du nemlig, hvad de samlede omkostninger bliver, og du har mulighed for at finde ud af, hvor meget du kan afbetale hver måned, uden afdragene kommer til at vælte dit private budget. 

Det giver dig også et langt bedre udgangspunkt for at sammenligne prisen på dine forskellige lån, når du ved, hvad dine månedlige terminer skal være. Renterne kan nemlig variere ret meget, alt efter hvor stort et beløb du låner, og hvor lang løbetiden skal være. 

Hvordan sammenligner man forskellige lån? 

På en sammenligningstjeneste får du oplyst både, hvor meget du kan låne, hvor lang løbetiden er, hvad den årlige omkostning i procent er, og hvornår du kan få udbetalt beløbet. Alle fire elementer er vigtige at holde op imod hinanden, fordi de alle sammen siger noget vigtigt om den samlede pris. 

Mange er glade for at orientere sig i ÅOP, som betyder årlige omkostninger i procent. ÅOP dækker nemlig over alle de udgifter, som kan følge med et lån. Det vil sige gebyrer, renter, renters rente og andre udgifter, som måske står med småt i lånekontrakten. Med ÅOP er der ikke nogen skjulte udgifter, som kan gøre dit lån meget dyrere, end du regnede med. Det betyder også, at du lettere kan sammenligne de forskellige lån med hinanden, når du orienterer dig i de forskellige lånemuligheder i låneguiden.