FRV – Din nyhedskilde

Vi gør dig klogere på hverdagen

nyheder

Glutenfri oplevelser

Er du glad for glutenfri mad? Så skal du besøge Løvegården. Det er en gård og webshop, som laver og sælger glutenfri produkter. Men du kan også lave andre ting på Løvegården. Du kan være med til sjove og spændende arrangementer, som f.eks. rundvisninger, ølsmagninger, ginsmagninger og julearrangementer. Jeg har været på Løvegården og snakket med ejerne Kristina og Martin. De fortalte mig om deres glæde ved glutenfri mad og deres drømme for Løvegården. 

Løvegården er et paradis for glutenfri livsstil, men også et sted, hvor du kan lære, lege og hygge dig. Løvegården har nemlig forskellige aktiviteter og events, hvor du kan se, hvordan gården virker og hvad de vil. Du kan blandt andet få rundvisninger, være med til ølsmagninger, ginsmagninger, komme til julearrangementer og meget mere. Jeg har prøvet nogle af disse arrangementer og jeg synes, at de er både lærerige, sjove og hyggelige. 

Rundvisninger: Hvis du vil se, hvordan Løvegården virker og høre om deres mål og holdninger, kan du tilmelde dig en rundvisning på gården. Her møder du Kristina og Martin, som fortæller om deres liv, lyst og planer. Du får også lov til at se deres marker, drivhuse, stalde og butik, hvor de laver og sælger deres glutenfri produkter. Og du får selvfølgelig også lov til at smage på nogle af deres ting, som f.eks. deres hjemmelavede rugbrød, flødeboller eller marmelade. Rundvisningen varer ca. to timer og koster 100 kr. pr. person. Du skal være mindst fire personer for at booke en rundvisning, og du kan finde ledige datoer og tidspunkter på deres hjemmeside. 

Ølsmagninger: Hvis du kan lide øl, kan du være med til en ølsmagning på Løvegården. Her kan du smage på forskellige øl fra lokale bryggerier, som alle er glutenfri. Du får også at vide noget om øllets historie, slags, ting i og måde at lave på. Og du får også noget at spise, som passer til øllene, f.eks. ost, pølse, nødder eller chokolade. Ølsmagningen varer ca. to timer og koster 200 kr. pr. person. Du skal være mindst otte personer for at booke en ølsmagning, og du kan finde ledige datoer og tidspunkter på deres hjemmeside. 

Ginsmagninger: Hvis du er mere til gin, kan du prøve en ginsmagning på Løvegården. Her kan du smage på forskellige gin fra lokale destillerier, som alle er glutenfri. Du får også at vide noget om ginens historie, slags, ting i og måde at lave på. Og du får også noget at spise, som passer til ginene, f.eks. frugt, chokolade, oliven eller kiks. Ginsmagningen varer ca. to timer og koster 250 kr. pr. person. Du skal være mindst otte personer for at booke en ginsmagning, og du kan finde ledige datoer og tidspunkter på deres hjemmeside. 

Julearrangementer: Hvis du vil i julehumør, kan du besøge Løvegården i december, hvor de har forskellige julearrangementer. Du kan blandt andet købe juletræer, julepynt, julegaver og julemad i deres butik, hvor de har mange glutenfri produkter. Du kan også være med i deres juleværksted, hvor du kan lave din egen juledekoration, julekort eller julekrans. Eller du kan drikke en kop varm kakao, gløgg eller æbleskiver i deres café, hvor de spiller julemusik og har tændt lys. Julearrangementerne er hver weekend i december og koster 50 kr. pr. person. Du behøver ikke at booke på forhånd, men du kan følge med på deres hjemmeside eller sociale medier, hvor de fortæller om deres aktiviteter og åbningstider. 

Jeg siger tak til Kristina og Martin og går en tur rundt på gården, hvor jeg hilser på deres dyr, plukker nogle jordbær og køber en pose af deres glutenfri flødeboller. Jeg synes, at de er seje og glade for glutenfri mad og at de har lavet et godt og rart sted, hvor du kan købe alt, hvad du skal bruge til en glutenfri hverdag. Hvis du også har lyst til at se Løvegården og deres glutenfri produkter, kan du besøge deres hjemmeside, hvor du kan finde mere information om deres åbningstider, adresse og webshop. Du kan også følge dem på Facebook og Instagram, hvor de deler billeder, opskrifter og nyheder fra gården. Jeg synes, at Løvegården er et godt sted for alle, der vil have glutenfri mad.

De 12 bedste råd til bagning uden gluten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *