Gør dit hjem mere hjemligt 
Hvad er det egentlig, der gør et hjem til et hjem? Der er mere mellem rummets fire vægge end bare møbler. Et hjem handler nemlig i høj grad også om følelser - i hvert fald hvis du gerne vil føle dig hjemme hos dig selv! Læs med her og få tips til at gøre hjemmet mere hjemligt.   Et hjem er et hjem er et hjem er et hjem... Eller, hvad er et hjem egentlig? Et hjem er ikke bare en bygning med nogle værelser, hvor du bor. Et hjem har nemlig også en mere symbolsk og følelsesmæssig betydning. Det handler om at føle sig hjemme, og det er ikke helt så simpelt.  Heldigvis er der masser af inspiration at hente til både hus og have, og det kan du læse meget mere om, hvis du har tiden og lysten. Her introducerer vi dig til de grundlæggende principper for, hvordan du skaber et hjem, som ikke bare ser flot og indbydende ud, men som også får dig til at føle dig hjemme. 

Føl dig hjemme i dig selv 

Det kan være svært at finde ud af, hvordan du bedst kan føle dig hjemme i dit hjem, hvis du ikke rigtig føler dig hjemme i dig selv. Derfor er første step at blive fortrolig med, hvem du er, og hvad du står for. For det er faktisk udgangspunktet for, hvordan du skaber og indretter et hjem, som du føler dig hjemme i, og som afspejler dig og dine værdier.  Find pen og papir frem og stil dig selv nogle spørgsmål: Hvem er du egentlig, og hvad kan du lide? Hvad får dig til at føle dig hjemme, i dine omgivelser og i dig selv? Hvilke værdier har du, og hvordan kan du afspejle disse værdier i din bolig?   Er der nogle bestemte farver, som giver dig følelsen af ro og glæde? Er der visse stoffer og teksturer, som vækker dine sanser, så du kommer til stede i rummet? Hvilke former og mønstre giver dig en følelse af klarhed, og hvilke gør dig bare forvirret? 

Antik nips eller moderne minimalisme? 

Det er individuelt, hvordan vores hjem skal se ud for, at vi føler os hjemme i os selv, når vi er der. Derfor handler indretning i bund og grund om at kende os selv og vores personlige smag og stil, så vi kan indrette lige præcis det unikke hjem, som passer til os.  Vi er alle sammen forskellige, og forskellige farver, møbler, mønstre og belysninger vækker forskellige følelser hos. Nogle finder fx livskraft og livsglæde i stærke farver, mens andre bare føler sig overvældet og foretrækker simpelt hvidt.   Nogle føler sig inspireret af antikke møbler og alskens nips, som har en historie, mens andre føler sig hjemme i topmoderne miljøer med rene linjer og minimalisme. Når du finder ud af, hvordan dit hjem kan afspejle, støtte og opbygge dine egne præferencer, har du faktisk fundet nøglen. Lås dig ind og føl dig hjemme hos dig selv! 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.