FRV – Din nyhedskilde

Vi gør dig klogere på hverdagen

nyheder

Hvilket ChatGPT kursus skal jeg vælge?

Gå bare igang. Det råd har vi ofte hørt, når det gælder ChatGPT. Men hvordan starter man? At starte tilfældigt er vel næppe effektivt? Derfor har vi lavet en liste over forskellige ChatGPT-kurser. Så kan du vælge det kursus, der passer dig bedst.

 

Kurser for begyndere

Det kan være en jungle, at finde rundt i de mange muligheder. Derfor har vi lavet denne artikel.

De første er for dem, der ikke har været inde på ChatGPT.com eller har meget lidt erfaring. Så sikrer du at undgå de værste fejl. Et eksempel er “Introduction to ChatGPT” fra DataCamp som er et selvstudiekursus. Her får du en grundlæggende forståelse af ChatGPT. Du lærer best practise når det gælder prompts. Og du lærer at bruge ChatGPT i forskellige forretningsscenarier.

Hvis du søger et ChatGPT kursus på dansk. Så er ChatGPTkursus.dk’s kursus en god mulighed. Fokus er på praktik og med massere eksempel på dansk. Med kurser i København, Aarhus og Odense dækker de desuden det meste af Danmark. Ud over et normalt kursus, giver de mulighed for personling ChatGPT træning efterfølgende, så man kan undgå flaskehalse og accellere sin læring.

Et andet godt kursus er “ChatGPT for Beginners” fra MyGreatLearning. Dette kursus er gratis og du tager det online. Der er en smule teori, men hurtigt bliver fokus på at kunne bruge det i praksis med udgangpunkt i rigtige situationer.

Vil du specifikt bruge ChatGPT med Excel? Så er “ChatGPT for Beginners: Save time with Microsoft Excel” fra Coursera et godt valg. På kun 2,5 time lærer du at standardisere, udtrække, klassificere og generere data effektivt. Det sker gennem kombinationen af Excel og ChatGPT.

 

Kurser for udviklere

Der er flere gode muligheder for udviklere, der vil bruge ChatGPT når de koder. “ChatGPT Prompt Engineering Course for Developers” fra DeepLearning AI og OpenAI er et gratis onlinekursus. Her kigger vi lidt dybere i maskinrummet. Bl.a. omkring hvad LLM’er er mere end bare et enkelt slide i PowerPoint. Ligesom der er også er fokus på prompt engineering. Og der kigges på muligheden for egne ChatBots.

“ChatGPT for Programmers: Build Python Apps in Seconds” er et af mange kurser fra Udemy. Generelt set er der mange gode muligheder hvis du søger noget specifikt. Dette kursus tager 2 timer og lærer dig hurtigt at bygge apps, rette fejl og automatisere Python-workflows med ChatGPT. Målgruppen er programmører, dermed ikke sagt du skal at være ekspert. Selv med lidt programmeringserfaring, vil du kunne følge med.

En anden mulighed er der “ChatGPT Accelerated Python: Complete Python Guide 2024”, som også  Udemy står bag. Dette kursus gør det muligt for alle at lære at programmere i Python. Men fokus er her på hvordan ChatGPT hurtigere og nemmere kan få dig i gang. Efter at have gennemgået basal Pythonbs. Er fokus på at bruge ChatGPT som en ekstra assistent til når du koder.

Kurser for viderekomne

Har du allerede styr på det grundlæggende i ChatGPT? Og vil du tage dine færdigheder til næste niveau? Så findes der også kurser til dig.

“Prompt Engineering and Advanced ChatGPT” fra edX udforsker, hvordan man integrerer ChatGPT i andre programmer. Så du kan bruge det som et fundament til egne bots.

“ChatGPT, Midjourney, DALL-E 3 & APIs – The Complete Guide” er et af de mere omfattende kursus. Det dækker alt fra at skrive perfekte prompts til at generere indhold og kode. Projektbaserede casestudier fra den virkelige verden går igen. Og sikrer det bliver nemmere at benytte i din hverdag.

Sidst men ikke mindst er der “ChatGPT Advanced Data Analysis” fra Coursera. Har du ingen tidligere kodningserfaring? Fortvivl ej. Dette kursus i prompt engineering kan transformere den måde, du arbejder med data på. Gennem interaktive øvelser får du praktisk erfaring med kreativ problemløsning. Det sker ved hjælp af conversational intelligence.

Helt nybegynder eller erfaren? Der findes helt sikkert et kursus, der passer dig. Det kommer ikke af sig selv. Du er nødt til at bruge tid på at blive god. Men du kan spare tid, hvis du uddanner dig/ tager et kursus. Hvorfor ikke starte i dag med et af disse anbefalede kurser?

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *