FRV – Din nyhedskilde

Vi gør dig klogere på hverdagen

nyheder

Hvor ofte bør man rense og udskifte sin hårbørste?

At holde din hårbørste ren og i god stand er vigtigt for at bevare sundt hår og en ren hovedbund. En beskidt hårbørste kan nemlig sprede olie, støv, produktrester og bakterier tilbage i dit hår, hvilket kan føre til en irritation i hovedbunden.

Hvor ofte bør du rense din hårbørste?

Du bør dagligt fjerne de hår som samler sig i børsten, efter du har redt det. Dette kan nemt gøres med dine fingre. Herudover bør du en gang om ugen give din hårbørste en mere dybdegående rensning. Dette kan du gøre ved at fjerne alle hårene, og herefter lægge hårbørsten i en skål med varmt vand og en lille smule shampoo i 5 minutter. Når hårbørsten har lagt i blød, kan du med fordel bruge en tandbørste til at skrubbe hårbørsten mellem piggene og i siderne, hvor alle bakterierne samler sig. Skyl til sidst børsten og lad den lufttørre. På den måde sørger du for, at din hårbørste forbliver ren og hygiejnisk.

Hvornår bør du udskifte din hårbørste?

Selvom du renser og vedligeholder din hårbørste, er der brug for jævnlige udskiftninger. En god tommelfingerregel er at udskifte sin hårbørste hver 6 til 12 måned, dette afhænger selvfølgelig af børsten kvalitet og hvor meget den er brugt. Hvis du vælger en hårbørste af høj kvalitet, vil den automatisk også holde længere.

Udover tommelfingerreglen, bør du være opmærksom på om den hårbørste viser tegn på slid. Tegn på slitage kan være at hårbørstens pigge eller hår, enten begynder at bøje, knække eller falde ud. Ligeledes bør du holde øje med om børstens base revner, om den lugter, eller i værste fald viser tegn på mug – her bør du udskifte din hårbørste med det samme.

En ren og hygiejnisk hårbørste bidrager til sundt og smukt hår, hvilket gør det vigtigt at huske at rense og udskifte den regelmæssigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *