Indret hjemmet så der er plads til hele familien

Hvis du er stort familie mennesker og i ofte samles til hyggelige stunder, så er det også vigtigt at der er rigeligt med plads. Måske plejer det ikke at være dig, som ligger hus til arrangementerne på grund af dårlig plads eller indretning. Men der er måder, hvorpå både familiens unge og ældre kan være sammen hjemme hos dig. Læs mere her.

Hensyn til de ældre – plads til de små

Er i flere generationer som samles, så skal der tages hensyn til alle sammen. Børnene skal have plads at boltre sig på, mens de voksne og ældre skal kunne hygge sig et sted, hvor der er muligt at slappe af. Hvis du bor i hus og har have dertil, men pladsen stadig kniber, så kan det være en idé at rykke lidt rundt på inventar inden, at de kommer. Du behøver, hverken at smide ud eller købe nye møbler, det handler blot om at flytte rundt, så der er plads til dem, som gerne vil sidde ned og dem som gerne vil kunne bevæge sig rundt

Hvis der er nogle i familien som er dårligt gående, så kan det også være en idé at undersøge om der er nogle redskaber eller hjælpemidler, som kan være behjælpelige.

Styrk kroppens funktioner og livskvaliteten

Det er vigtigt for at kroppen at den får bevæget sig. Dette kan være svært, hvis man er dårligt gående eller har problemer med balancen for eksempel. Med en sammenklappelig stok, kan man få et redskab, som kan give støtte når man går rundt. Den er smart at have med sig, når man er på farten, og så kan det give mere tryghed når man skal bevæge sig.

På livetsomsenior.dk kan man desuden finde et stort udvalg af mange andre nyttige redskaber og hjælpemidler, som kan hjælpe med mange udfordringer i hverdagen. Mange mennesker med funktionsnedsættelse, som for eksempel gangbesvær, kan blive utrygge ved at bevæge sig rundt, på grund af frygt for at falde. Med hjælp af eksempelvis en rollator eller en stok, kan det gøre en stor forskel for mange.

Hjælpemidler til hele hjemmet

Hjemmet er også en af de steder, hvor der kan være mange udfordringer i hverdagen. Det kan være i forhold til badeværelset, køkkenet, eller blot at bevæge sig rundt. For nogle kan det for eksempel hjælpe med støttegreb på badeværelset og i badet. En badestol til badet og en flytbar bækkenstol kan være en stor hjælp, hvis det er besværligt at komme til toilettet. Hjælpemidler, kan være med til at gøre mange ting nemmere, og give en større tryghed i hverdagen. De kan være med til, at man kan opnå mere selv i hjemmet.

Hjælpemidler og redskaber kan være et godt supplement til hjemmet eller til udendørs. Mange mennesker får måske også mere mod på at gøre nogle ting, hvis de føler tryghed når de udfører opgaven. Hvis du gerne vil vide mere om, hvilke hjælpemidler du kan finde på livetsomsenior.dk, så klik ind på hjemmesiden og se det store udvalg.