FRV – Din nyhedskilde

Vi gør dig klogere på hverdagen

nyheder

Potentialet ved regenerativt landbrug

Det er nemt at glemme, at vores intensive dyrkelse af jorden har nogle større konsekvenser for miljøet – og for os selv i sidste ende. Nogle former for landbrug udpiner naturen, mens andre gør det muligt at leve mere eller mindre i harmoni med den. Et konkret eksempel på sidstnævnte er det, der bliver kaldt regenerativt landbrug, hvor man bl.a. ser på CO2-reduktioner og øget biodiversitet.

Lidt om regenerativt landbrug

Der er mange faktorer, man tager stilling til ved regenerativt landbrug. Udnyttelse af næringsstoffer er én af dem, da vandløb ikke har godt af al det kvælstof, gødskning af marker sætter i omløb, og det derfor ville være godt for miljøet at gå evidensbaseret til værks, så der ikke bruges mere gødning end nødvendigt for at få et godt udbytte. Bl.a. spiller det en rolle, hvordan gødning spredes ift. frø.

Der bliver også set på, hvordan man ad forskellig vej kan få markers planter til at udnytte jordens næringsstoffer i noget større grad, end de gør lige nu og her – det kan fx biostimulanter hjælpe med.

Øget biodiversitet

At biodiversitet skulle være et mål ved regenerativt landbrug, kan måske undre nogle, da pointen med pesticider og insekticider jo netop er at reducere biodiversiteten i marken, så afgrøderne ikke trues af insekter eller andre planter. Men miljømæssigt anses biodiversitet for et gode, og det er ikke noget, som behøver komme på bekostning af den gode høst, når man går intelligent til værks.

Eksempelvis kan man slippe for at stå i den situation, hvor man er nødt til at inddrage naturområder til landbrug, hvis man formår at maksimere udbyttet på den landbrugsjord, man allerede dyrker på.

Læs mere hos Yara Danmark

Er du interesseret i at læse mere om regenerativt landbrug, kan du klikke på linket tidligere i teksten, der fører ind til Yara Danmark, der beskæftiger sig indgående med bæredygtig landbrugsproduktion.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *