Sådan indretter du dit hjem i den nordiske stil 

Man kunne tro, at alle i Skandinavien automatisk havde indrettet sig i den nordiske stil, fordi vi jo bor i Norden, men det er ikke tilfældet, for mange mennesker vælger i højere grad møbler og interiør ud fra kriterier som pris, materiale og andre ting, og således bugner butikkerne med varer fra andre lande og som ikke har noget med vores del af verden at gøre. Læs med her og få tips til at indrette dit hjem i den nordiske stil. 

Men hvad er den nordiske stil? Her er der tale om at lade sig inspirere af naturen i Norge, Danmark, Sverige Færøerne og Island. Her kan man både tænke i farver og materialer, og det kommer vi ind på i de kommende afsnit. 

Vælg naturens farver og materialer 

Rustik og ægthed er ord, man ikke kommer udenom, når man taler om den nordiske stil, og her kan du overveje solide møbler i træ som eksempelvis et rustikt plankebord som spisebord eller sofabord, og afhøvlede trægulve. Netop træ signalerer vild og rå natur, som især vores nabolande har så meget af, men som man dog også kan finde herhjemme. 

Også materialer som glas og sten kan i høj grad være med til at understrege den nordiske stil, og her kan man benytte sig af tricks som at lægge flotte sten eller muslingeskaller i et smukt, rustikt fad af keramik eller træ. 

Tænk også i farver, når du vil indrette dig på nordisk vis og gå efter naturens farver som blå, grøn og brunlige nuancer, der leder tankerne hen på elementerne. Neongrøn og lyserød bør man gå udenom, da det forstyrrer billedet af det naturlige og uberørte. 

Når det gælder materialer, kan man vælge naturtekstiler som uld, hør eller bomuld og styre udenom nylon, polyester og andre syntetiske materialer.