Sådan passer du din græsplæne

En flot have kræver kærlighed og omsorg, uanset om du bor i en villa, rækkehus eller kolonihave. Rigtig mange går rundt og tror, at haven passer sig selv, men dette er en myte.

Faktisk kræver græsplænen rigtig meget vedligeholdelse det meste af året, hvis græsset skal fremstå fyldig og smuk, og så smukt ud til den kommende sæson.

Kort udpluk af hvad din græsplæne kræver:

  • Kanten langs græsset skal skæres 1-2 gange årligt
  • Græsset skal gødes 2 gange årligt
  • Græsset skal klippes 1-2 gange om uge fra Marts til Oktober
  • Græsset skal rivet igennem mindst 1 gang årligt
  • Ukrudt bekæmpes med plænerens
  • Græsset skal have gødning eller kalk
  • Visne blade og grene skal løbende fjernes

Listen er vejledende og en kort opsummering af hvad der kræves, at vedligeholde græsset hele året. Alternativt kan du gøre det meget nemmere ved, at lade stå uslået, der både tiltrækker mange forskellige insektarter og nye typer blomster.

En flot have kræver gode redskaber

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at havearbejde både kræver både noget af dig og dit havegrej. Her er det en meget dårlig idé, at spare penge da haveredskaber fremstillet i ringe kvalitet ikke holder i længden.

Hvis går efter god kvalitet, så bliver arbejdet også meget bedre og langt sjovere i længden, der groft sagt kan tåle at blive brugt.

Hvilke haveredskaber er nødvendigt?

For det første kommer det an på hvor stor en græsplæne du har. Ligeså snart vi kommer over 100 m2  kan det blive nødvendigt med større og flere forskellige haveredskaber.

Listen er blot vejledende, og skal ikke betragtes som en facitliste. Det kan være meget individuelt hvad der netop er rigtigt dig og andre.

Det er let at købe for meget grej

Som nybagt haveejer er du i store fare for at købe dig “fattig” i unødvendigt havegrej i den nærmeste byggemarked. Overvej og tænke over først hvad du i virkeligheden har brug for, og lav en liste over de mest nødvendige haveredskaber.

Hvis du over tiden mangler et bestemt haveredskab, kan du altid vente og se tiden an. Hold altid efter gode tilbud, for der kan være rigtig mange penge at spare på gode haveredskaber til din græsplæne.