Sådan laver du en have som børnene elsker

En have kan være en fredelig oase, et frodigt madkammer eller en vildtvoksende skov. Men det kan også være børnenes lille paradis. Ønsker du at skabe en have, hvor børnene elsker at være? Læs med her, for inspiration til at forvandle din have, til børnenes foretrukne opholdssted.

En multifunktionel have

De bedste haver, er de haver hvor der er plads til hele familien. For at få skabt en have, som børnene elsker, men hvor der stadig er rum for at slappe af i en hængekøje, så skal du tænke i planløsninger. Sørg derfor for at lave en plantegning over haven, og prøv at tænke i kreative løsninger. Det kan være en ide at dele haven op i soner, hvor der er skabt rum for leg, eventyr og afslapning. Hvis du afsætter et hjørne af haven, som hyggehjørne, så kan børnene få fri udfoldelse i resten af haven.

For at få både store og små børn med ud i haven, så er det en god ide at få købt en trampolin. I dag findes der diskrete trampoliner, som kan indgå som en naturlig del af haven. Find den bedste trampolin, i en online trampolin test, og vær sikker på at du har en trampolin som holder i mange år. Det som er så fantastisk med en trampolin, er at både børn og voksne synes det er sjov. Samtidig så er det motion, motorisk træning og udvikling af koordination, på en og samme tid.

Tænk hvor skønt det vil være at slappe af, over i hyggehjørnet, mens børnene leger på trampolinen.

Skab rum for børnene

Når trampolinen er på plads i haven, så kan du kigge på mulighederne for at bygge en træhytte. Hvis du er så heldig at have en stor have, hvor der står nogle større træer, så er det oplagt at lade børnene bygge en træhytte. Hvis der ikke er træer, så kan du etablere en hytte i haven. Hvorfor ikke bygge den sammen med børnene, som et fælles projekt.

Et andet element som både børn og voksne vil blive glade for, et at få et stort vildmarksbad i haven. Det bedste vil være, hvis badet kan benyttes hele året. Tænk at nyde et varmt bad i haven, mens man kigger op på stjernerne en kold vinternat.

Det kan også være en god ide at lade børnene have sin egen køkkenhave, hvor de planter grøntsager, som de selv skal passe og pleje. Ofte så smager faktisk også de grøntsager som man selv har dyrket, bedre end dem man køber i butikken!