Spar penge med indretning af hjemmet og få plads til investering

Drømmer du om at investere, men ved du ikke hvor du skal finde pengene til det? Det kan vi hjælpe dig med i denne artikel hvor vi gennemgår fire tips, så du kan spare penge i hjemmet og gå i gang med investering for begyndere på MinInvestering.dk.

Del dit hjem op i kategorier

Uanset om du starter fra bunden eller skal til at organisere dit hjem, kan det være en god ide at lægge en plan og opdele boligen i kategorier. I stedet for at arbejde rum for rum, kan du opnå meget mere ved at organisere huset efter kategorier. Tag fx håndklæder, som du kan have i badeværelser, køkkenet, soveværelset og andre steder i huset. Hvor mange håndklæder har du rent faktisk brug for? Et godt overblik vil hjælpe dig med at spare på de unødvendige udgifter.

Sørg for at have et godt opbevaringssystem

Mange personer ender med at købe de samme ting flere gange, når de ikke kan finde dem. Du kan undgå at spilde de penge ved først og fremmest at opbevare dine ting i gennemsigtige plastkasser fremfor flyttekasser. På den måde kan du nemmere se hvad der er i dem. Desuden kan du igen organisere dem efter kategorier. Måske bliver kasserne fyldt mindre op, men du vil have nemmere ved at finde det du står og mangler.

Undgå at blive forblændet af tilbud

Uanset om der er tale om januar udsalg, Black Friday, eller blot gode tilbud i supermarkedet, ender vi ofte med at købe ting, som vi ikke har brug for, når der er tale om en god pris. Men hvor god er prisen, hvis du ikke ender op med at bruge varen?

Nu til dags kan du shoppe stort set alt online og i de fysiske butikker. Derfor behøver du ikke at lade dig stresse af en god pris. Der er udsalgsperioder hele året rundt, så hvis du ”går glip” af et godt tilbud ved Black Friday, skal der nok komme et lignende tilbud i fremtiden. Forbrugerrådet Tænk anbefaler at det er bedre at gøre op med sig selv, om man har brug for den specifikke vare i stedet for at lade sig lokke af høje tilbudsprocenter.

Undgå følelsesmæssig shopping

Mange mænd og kvinder shopper, når de har brug for at få det bedre. Det kan være efter et skænderi, et brud med kæresten, eller noget helt tredje. Men hvis du gør følelsesmæssig shopping til en vane for at få det bedre, kan det gå ud over din økonomi.

Det er naturligvis fint nok at shoppe en gang imellem til at få det bedre, så længe at det ikke går ud over din økonomi. Hvis du oplever at du køber for mange ting til huset, når du er nede med flaget, kan det være en god ide at stoppe mens legen er god. Tænk i stedet over andre løsninger, som ikke påvirker din økonomi. Det kan fx være at rydde op, gå en tur, tage en tur i træningscenteret, ringe til en veninde eller lignende.