Tag dine yndlingsserier med på sommerferie

Så er det ferietid. Gudskelov er det også i år blevet muligt at pakke kufferterne og rejse udenlands som vi har ventet på så længe. Men kommer I til at savne Gurli Gris og de voksnes aftenkrimi? Frygt ej – I kan få dem med på ferie.

Der er nok ingen af os der er sådan rigtig glade for at indrømme, præcis hvor afhængige vi er blevet af vores streamingtjenester. I hvad der virker som fordums tid havde vi alle sammen kabel-tv eller parabol med særligt udvalgte kanaler. Sådan er det stadig for nogle, men mange af os er i højere grad gået over til streaming.

Det er jo fantastisk for så kan vi binge alt det vi vil og når vi vil. Men hvad så når vi rejser udenlands. Skal vi så pludselig til at vænne os til igen at zappe rundt mellem lokale kanaler, BBC, RTL og andre kanaler som vi egentlig ikke gider at se?

Nej, for der er nemlig en løsning på dit problem – en VPN.

Når du logger på en streamingtjeneste, så aflæser deres server hvilket land du befinder dig i, og dermed hvilket indhold du skal have adgang til at se.

I Danmark betaler streamingtjenesterne moms af det vi ser og der kan også være programmer som man har valgt, ikke skal være tilgængeligt i de enkelte lande.
Ved at logge på med en VPN kan man omgå det og vælge hvilket land du skal besøge sitet fra. Det betyder, at du kan sagtens se SKAM eller din yndlings DR Dokumentar selvom du ikke er i Danmark, blot du bruger din VPN.

Og det fungerer jo faktisk også omvendt, så vi kan logge på fra eksempelvis USA selvom vi sidder hjemme i stuen i Køge. Det vil gøre at du har adgang til at se alt det indhold som det enkelte land har rettigheder til, og det kan svinge lidt fra land til land og dermed er der helt sikkert serier og film som du ikke har adgang til lokalt.

Hvis du gerne vil blive klogere på vpn-tjenester så kan du se med i videoen herunder, eller læse mere hos minip.