Tips til indretning af den lille bolig

De fleste mennesker starter ud med en lille bolig, når de flytter hjemmefra, og ofte er der tale om et kollegieværelse eller en lille lejlighed. Da kan det være svært at få plads til det hele, men med forskellige tips og tricks kan det lade sig gøre. Læs med her og få gode råd til indretningen af den lille bolig. 

I de senere år har man set en begyndende trend med at bo i et såkaldt tiny-house, altså et lille bitte hus. Denne boform tager udgangspunkt i et ønske om at leve mere simpelt for dels at bidrage til at mindske klimaforandringer og overforbrug men også et ønske om at spare penge for at kunne stå af karriereræset. Også i et tiny-house er der altså behov for at optimere indretningen. 

Gem vintertøjet væk 

I et land som Danmark, hvor temperaturen svinger så meget mellem sommer og vinter, som den gør, har man tøj, man ikke bruger om vinteren, og tøj man ikke bruger om sommeren. For at spare plads kan det derfor være en mulighed at gemme vintertøj som skibukser, skijakke, huer og vanter væk, når sommeren nærmer sig, og man ved, man ikke skal bruge det de næste mange måneder. 

På samme måde kan man så, når sommeren går på hæld og efteråret nærmer sig, pakke sommertøjet væk og i stedet finde det varme tøj frem. Det tøj man ikke bruger, kan man opbevare i kasser i sit pulterrum eller måske ovenpå sit garderobeskab og således frigøre plads i sit tøjskab. 

Udover dette pladsbevarende trick kan man også tænke i møbler, der kan gøres mindre. Her kan det være en mulighed at investere i en sovesofa, som om natten fungerer som seng og om dagen som sofa. Også borde, der kan gøres større eller mindre kan være en løsning til den lille bolig.